Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koderiet.se/wellnesskassen.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Wellness

Äkta Wellness – att skämma bort sig själv

Få saker kan ge en sådan tillfredsställelse, som utsikten till att få ägna tid åt wellness. Framförallt om man är inne i en period av livet där man ofta stressar, och när man är aktiv och produktiv såväl i arbetslivet som i fritiden. Att få tid till att fokusera på sitt eget välmående är helt enkelt värdefullt för de flesta av oss. Detta faktum är det på gott och ont många företag som känner till, och rekreation vis spa och liknande är en hel industri. Men även om många erbjuder wellness, ofta i form av weekenduppehåll och liknande, så är det inte säkert att man som individ upplever äkta wellness – som i sin essens betyder väl-varande.

Unika individer, unika behov

Det man som regel vill uppnå, när man skall fokusera på wellness är att slappna av, och släppa ifrån sig tankar om deadlines, plikter och ambitioner. Man vill vara närvarande i nuet och bara njuta av livet för en stund. För många är SPA bad, massagebehandlingar och annat man typiskt finner vid ett standard, så kallat wellness-uppehåll, ett effektivt sätt att uppnå detta. Men inte alla är lika, och det passar inte alla. För vissa skapar det bara en känsla av att vara låst inne på en plats tillsammans med en massa andra människor. Så är det i alla fall ofta på SPA-orter och liknande. I stället för väl-varande upplever många rastlöshet och att man har tråkigt.

Att finna sina egna optimala metoder

Det kan finnas många sätt att skapa en känsla av att man skämmer bort sig själv, slappnar av och är närvarande. Och inte allt behöver kosta stora pengar. Att ge sig ut i naturen, om än det är för att bara gå eller jogga en runda, eller för att jaga eller fiska, kan fungera som optimal och äkta wellness för många. Andra kan uppnå wellness genom att sitta ett par timmar i solen och njuta av en kopp gott kaffe. Det att få någon av sina favoriträtter eller drycker, tillberett man omsorg och med sans för detaljer, kan i sig själv skapa en känsla av äkta välbehag. Det kan t.ex. vara att man får sin kaffe från färska bönor i en espressomaskin, istället för billigt pulverkaffe från en vanlig bryggare. Små lyx-ting kan vara med till att skapa den wellness man strävar efter.

You may also like